Lyckan kommer, lyckan går.... Fem noveller av Lawrence Gelmon (2018)

“Sara trivdes i Stockholm. Hon kände en ny frihet här. Gävle – där hon var uppväxt – kändes lite inskränkt. Var det något som gällde skulle alla ha det. Hon hade också ett rykte om sig att vara lite lätt på foten. Hon fick det under gymnasieåren då hon upptäckte sin sexualitet och att hon verkligen kunde njuta av sex.

Att flytta till Stockholm kändes som att flytta till ett nytt liv med alla dess möjligheter. Sara hade aldrig haft något problem att få attraktiva killar. Hon var själv snygg på det sättet som nästan gjorde att många killar inte vågade sig fram till henne. Det blev ofta ganska tuffa killar med alkohol i kroppen som letade sig fram. De flesta av dem hade inget under ytan eller var bara ute efter ett one-night-stand vilket ibland hade sårat Sara. Hon kände sig då och då utnyttjad och tänkte att det vore behändigt att ha en pojkvän som hon kunde utveckla sexet med.

Johan var inte hennes drömkille men hon märkte att hon trivdes med honom på jobbet. Det ena gav det andra och rätt som det var var de ett par. Sara var inte van att män var ödmjuka mot henne och hon märkte att hon gillade att bestämma. Om hon nämnde att hon gillade en sångare så fick hon en CD med honom några dagar senare av Johan. Han var lite träig med sin frimärkssamling och sin lite töntiga polare och hon hade varit lite orolig hur det skulle bli sexuellt. Johan visade sig bra på att föreslå saker på arbetet men han var sämre på att närma sig henne privat och eftersom han inte drack alkohol beslöt hon sig för att hjälpa honom på traven.”